Implantologie

implantologie

Despre implantologie

Dinții lipsă vă pot afecta serios încrederea, dar pot face și mai dificil să mâncați și să vorbiți. 

Implanturile dentare pot restabili funcțiile, vă pot îmbunătăți zâmbetul și vă pot spori încrederea.

Stomatologii noștri cu implanturi dentare lucreaza cu dvs. în fiecare etapă pentru a vă asigura că veți obține zâmbetul viselor voastre.

Prin utilizarea microscopului optic, medicul stomatolog poate observa toate detaliile referitoare la dinte si interiorul acestuia, lucru esential in diagnosticare si tratament.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar este un șurub din titan pe care dentistul îl implantează chirurgical în maxilar pentru a înlocui un dinte lipsă. Servește ca ancoră pentru o coroană dentară și ajută la prevenirea pierderii osoase în timp ce restabilește funcția și estetica.

Implanturile dentare funcționează ca niște dinți reali?

Da, implanturile dentare arată și se simt ca dinții tăi naturali.

Implanturile dentare pot cauza boli ale gingiilor?

Nu, implantul nu provoacă boli ale gingiilor. Cu toate acestea, dacă nu mențineți o îngrijire orală bună, este încă posibil să dezvoltați o boală a gingiilor cu implanturi dentare.

Este posibil să aveți implanturi cu parodontită?

Depinde. Ai nevoie de gingii puternice pentru a obține implanturi dentare. Dacă aveți o boală a gingiilor, trebuie să o tratați cu succes și chiar și atunci, este posibil să aveți nevoie de grefe osoase și o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a vă pregăti osul maxilarului pentru implanturi.

Puteți obține o cavitate bucala completă de implanturi dentare?

Da, este posibil să obțineți implanturi dentare cu arcada completa . Cu toate acestea, poate necesita mai mulți pași și mai multe proceduri.

Ce este procesul de implant dentar?

Procesul de implant dentar nu este complicat, dar este nevoie de timp. În funcție de sănătatea dumneavoastră orală, vă puteți aștepta să dureze între șase și zece luni de la început până la sfârșit.
În primul rând, echipa dentară vă implantează un știft în maxilar. Aveți nevoie de suficient țesut osos pentru a se ancora. În plus, este posibil să aveți nevoie de grefe osoase pentru a avea un implant de succes. Durează cel puțin câteva săptămâni până când zona se vindecă și permite osteointegrare implantului.
Apoi, un mic bont de vindecare se atașează la implant în pregătirea noului dinte. Știftul din titan servește ca rădăcină artificială și necesită mai mult timp pentru vindecare, de obicei câteva luni.
În cele din urmă, după amprentare, se poate crea o coroană personalizată. Medicul dentist plasează noua coroană pe stâlpul implantului pentru a vă oferi o mușcătură sănătoasă.

Zâmbeşte şi iubeşte cu noi