Parodontologie

parodontologie

Tratarea paradontozei se efectueaza prin oferirea unui pachet compus din tratament laser, tratament cu plasma, prin tehnologie minim invaziva. De asemenea, microscopul optic folosit aduce o imagine mai clara si mai detaliata a dintelui si a zonelor afectate.

Ce este parodontologia

Parodontologia este acea specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu studiul intregului sistem ce mentine dintii in oasele maxilare, acest sistem fiind numit parodontie sau spatiu parodontal.

Boala gingiilor nu este doar cea mai frecventă problemă dentară, ci una dintre cele mai grave. Există mai mulți factori de risc legați de boala gingiilor, inclusiv:

Chiar dacă nu aveți niciunul dintre acești factori de risc, este important să mențineți o rutină bună de îngrijire orală, care să includă și controlul la medicul dentist în mod regulat.
Prevenirea bolii gingivale este cel mai bun mod de a vă salva dinții.

Cum apare boala gingivala?

Boala gingiilor este o infecție care poate afecta gingiile, ligamentele parodontale și maxilarul. Apare atunci când tartrul se acumulează și se fixează pe ligamentele dintre dinți și gingii. Aici bacteriile se colectează și evoluează către o infecție care poate distruge țesuturile și osul.

Semne și simptome ale bolii gingivale

Chiar și în fazele incipiente, corpul tău îți semnalează că există o problemă. Este posibil să observați unele inflamații, roșeață, sângerări și chiar un gust urât în gură. Dacă dezvoltați aceste simptome, contactați medicul dentist pentru un control, deoarece boala gingiilor este reversibilă numai în primele etape.

Care sunt cele patru etape ale bolii parodontale?

Există patru etape ale bolii gingivale. Deoarece doar o etapă este reversibilă, ajută la înțelegerea diferențelor dintre ele.
1. Gingivita este cea mai timpurie etapă și punctul în care poate fi inversată, deoarece infecția nu a ajuns la os.
2. Boala parodontală ușoară poate fi gestionată, dar nu inversată.
3. Boala moderată a gingiilor implică un anumit grad de pierdere osoasă care poate fi însoțită de sângerări și durere.
4. Boala parodontală avansată necesită un tratament mai agresiv, inclusiv extracția dintelui afectat.
Numai medicul dentist poate identifica dacă aveți sau nu boală parodontală, în ce stadiu este și cum să procedați cu opțiunile de tratament. De aceea, controalele periodice sunt importante pentru menținerea sănătății gingiilor.

Opțiuni de tratament pentru boala gingiilor

Boala gingiilor dispare?
Nu pe cont propriu, dar există opțiuni de tratament al bolilor gingivale. Programarea la un medic stomatolog pentru tratamentul bolii gingivale este cel mai bun mod de acțiune, deoarece aceștia pot identifica un plan adecvat pentru a vă satisface nevoile.


Care este cea mai bună apă de gură de folosit pentru boala parodontală?
Medicul dentist vă poate sugera adăugarea unei ape de gură antibacteriene la rutina zilnică de îngrijire orală. Mai multe produse de pe piață care pot ajuta la combaterea bacteriilor și la reducerea acumulării de plăci. Este o idee bună să cereți medicului dentist recomandări specifice despre produse.

Doctori specialisti paradontologie

Rosca Sergiu (3)

Rosca Sergiu

Medic medicina dentara

Serviciile noastre

Contact

Zambeste si iubeste cu noi