Odontoterapie

odontoterapia

Despre odontoterapie

Odontoterapia reprezinta ramura medicinii dentare care se ocupa cu:

  • tratamentul leziunilor carioase (caria dentara) ;
  • tratarea tuturor leziunilor provocate de cariile dentare.

Cariile dentare sunt cele mai frecvente afectiuni dentare ce apar atat la adulti, cat si la copii. O carie netratata la timp poate afecta smaltul dentar provocand diverse complicatii dentare.

Prin utilizarea microscopului optic, medicul stomatolog poate observa toate detaliile referitoare la dinte si interiorul acestuia, lucru esential in diagnosticare si tratament.

Ce implica odontoterapia?

Prin intermediul serviciilor de odontoterapie, medicul stomatolog efectueaza o serie de tratamente dentare care vor trata dintele si ii vor restaura fizionomia (reda aspectul fizionomic), evitand durerile, costurile si sedintele lungi de tratament stomatologic.

Complicatiile ce survin duc la majoritatea afectiunilor dentare complexe.

 

Chiar dacă cariile sunt 100% prevenibile, ele rămân o problemă dentară obișnuită.
Majoritatea oamenilor au cel puțin o carie până la vârsta de 20 de ani și mulți dintre ei necesită obturatii dentare. Procesul este relativ simplu și nedureros, dar vă ajută să știți la ce să vă așteptați dacă trebuie să obțineți o obturație dentară.

Este necesară o obturație dentară?

Cariile dentare sunt unele dintre cele mai frecvente proceduri dentare, dar sunt și unele dintre cele mai importante. Chiar dacă o carie nu provoacă durere sau sensibilitate constantă, poate fi problematică cu anumite alimente sau băuturi. În plus, dacă evitați să aveți o obturatie, aceasta vă poate provoca mai multe probleme pentru dinți.

Ce este procesul de obturație dentară?

Medicul dentist poate diagnostica o carie și poate determina necesitatea unei obturatii dentare printr-un examen stomatologic. Între inspecția vizuală și razele X, medicul dentist poate stabili cel mai bun mod de acțiune. Dacă medicul dentist recomandă obturarea cavității, acesta vă va explica opțiunile de tratament.

Doare realizarea unei obturații?

Nu, dentistul folosește un anestezic oral pentru a amorți zona, astfel încât să nu simțiți durere. Poate exista un anumit disconfort și sensibilitate pentru o zi sau două după obturatia dentară, dar ar trebui să fie ușor de gestionat cu medicamente pentru durere fără prescripție medicală.

Cât durează amorțitul după o obturatie?

De obicei, anestezia locală trebuie să dureze doar o oră sau două. Unii pacienți simt amorțeală timp de până la trei sau patru ore. Până când amorțeala dispare, este posibil să aveți probleme cu masticația, vorbirea și zâmbetul.

Cât timp ar trebui să doară un dinte după o obturatie?

Ar trebui să aveți un disconfort minim după umplerea cavității dentare și ar trebui să dureze doar o zi sau două. Cu toate acestea, este posibil să aveți o anumită sensibilitate la alimente și băuturi calde și reci pentru ceva mai mult timp.

Cât durează obturatiile?

Depinde de tipul de obturatie pe care îl obțineți.
Desigur, dacă se întâmplă să pierdeți o umplutură în mod neașteptat, contactați medicul dentist pentru a repara dintele cât mai curând posibil.

Educația pacientului

În plus față de furnizarea de servicii dentare preventive, echipa noastră subliniază și educația pacienților ca mijloc de prevenire. Pacienții care sunt bine informați cu privire la sănătatea lor orală pot avea mai multe șanse să utilizeze proceduri de igienă adecvate la domiciliu. Vă recomandăm folosirea aței dentare zilnice, precum și periajul de cel puțin două ori pe zi – de preferință după mese.
Dieta este o altă parte importantă a sănătății dentare, deoarece alimentele pe care le consumă o persoană contribuie la producerea de plăci și bacterii care pot duce la deteriorarea și boli ale gingiilor. Îi sfătuim pe pacienți să îi ajute să evite alimentele bogate în zaharuri procesate, optând în schimb pentru o dietă echilibrată plină de cereale integrale, fructe și legume.
În cele din urmă, ne educăm pacienții cu privire la importanța măsurilor preventive unice pentru nevoile lor specifice. De exemplu, un copil care practică sport poate beneficia de un aparat dentar personalizat care protejează împotriva dinților rupți. În mod similar, o persoană cu bruxism ar putea avea nevoie să folosească o gutiera de noapte personalizată.

Doctori specialiști odontoterapie

Bugle Calin

Bugle Calin

Medic medicina dentara
Staiculescu Izabela

Staiculescu Izabela

Medic medicina dentara
Laura Bradosu

Bradosu Laura

Medic medicina dentara
Silivestru Madalina

Silivestru Madalina

Medic medicina dentara

Zâmbeşte şi iubeşte cu noi