Albirea dentara

estetica dentara

Despre albirea dentara

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară. în ziua de azi, societatea acordă tot mai multă atenție și importanță înfățișării exterioare și a aspectului fizic, iar in aceste condiții nu trebuie să ne mai mire ca o astfel de procedură este atât de solicitată de către pacienți.

Ce trebuie să știți înainte de a începe o astfel de procedură de albire a dinților?

Recomandarea medicilor este ca atunci când un pacient dorește un tratament de albire, acesta să fie realizat într-un cabinet stomatologic sub atenția medicului. Astfel crește eficiența și rapiditatea, rezultatele fiind la final mult mai bune și mai vizibile decât in cazul unui tratament realizat acasă cu produse pe care fiecare și le procură singur.

Este necesar un consult stomatologic înainte de a începe un tratament de albire a dinților. în plus, este foarte importantă tratarea tuturor problemelor dentare existente, deoarece, dacă nu sunt rezolvate înainte de începerea procedurii, pot afecta rezultatul final al acestuia.

Metode de tratament pentru albirea dentară

Există mai multe metode de tratament pentru albirea dentară. Tratamentul cu Lampa Zoom este metoda cea mai modernă și eficientă. Cu ajutorul acesteia, dinții pot fi mai albi cu până la zece nuanțe într-o singură ședință.

Lampa Zoom este, de fapt, un dispozitiv medical profesional, fiind creat cu scopul de a albi dinții, acesta reprezentând o tehnologie de ultimă generație. Metoda de albire cu ajutorul Lămpii Zoom este folosită de foarte mulți medici stomatologi renumiți din întreaga lume. Atât timp cât această procedură este efectuată într-un cabinet stomatologic, făcută într-un mod profesional sub atenta îngrijie a medicului folosind gelul ce conține Peroxid de Hidrogen și Lampa Zoom, acest tratament de albire dentară, nu afectează smalțul și sănătatea dinților.

Un avantaj foarte mare pe care îi constituie Lampa Zoom este timpul scurt necesar acestei intervenții pentru obținerea unui zâmbet mai alb. Datorită acestui lucru, riscul sa apară sensibilitatea dentară, scade.

Cum actioneaza si de ce este folosita Lampa Zoom?

Lampa Zoom accelerează procesul chimic al gelului, crescând eficiența. în mod normal acest gel pentru albire a dinților pe care îl pune medicul, acționează fără a fi nevoie de alte stimulări externe, dar eficiența acestuia este mult mai scăzută, iar efectele nu sunt așa vizibile.

Cât de albi vor fi dinții noștri în urma tratamentului cu Lampa Zoom?

Sunt foarte mulți factori ce influențează culoarea finală a dinților în urma tratamentului de albire.

în mod direct, culoarea dinților noștri este influențată de genetica fiecăruia dintre noi. în mod indirect, stilul de viață pe care îl avem contribuie la schimbarea culorii dinților noștri. Astfel, un pacient care bea cafea zi de zi, fumează și nu are o igienă orală corectă și constantă, albul natural al dinților va suferi schimbări. Dinții vor trece printr-un proces de îngă I bem re, iar aspectul final al acestora va fi unul neglijent și în același timp nesănătos.

Pașii tratamentului de albire cu Lampa Zoom:

Medicul stomatolog va efectua un detartraj pentru a îndepărta orice depunere de tartru. în urma detartrajului, se va efectua un periaj profesional și Air Flow. Mediul acționează cu un jet de particule fine care ajută la curățare și apă. Prin acțiunea chimică a particulelor și a apei, îndepărtarea petelor rezistente de pe dinți se efectuează cu ușurință.

Următorul pas important este desensibilizarea dinților. Acest lucru se întâmplă în cazul persoanelor ce au o sensibilitate dentară mai mare, urmând ca medicul împreună cu pacientul să stabilească nuanța de culoare a dinților de la care se poate porni procesul de albire și totodată evaluând și rezultatul la care se poate ajunge în urma tratamentului.

După ce este pregătit, pacientului i se pune un strat uniform de gel, iar apoi medicul activează Lampa Zoom pentru albire. Această procedură poate dura un timp de 10-15 minute și poate fi repetată până la obținerea nuanței dorite de către pacient.

Cine nu poate apela la tratamentul de albire a dinților cu Lampa Zoom

Acest tratament de albire nu este recomandat de către medicii noștri în următoarele situații:

Femeile însărcinate sau cele care alăptează

Persoanele care au gingiile și dinții sensibili

Pacienții care au dinții din ceramică

Pacienții care au retracțile gingivală, smalțul erodat sau care au carii

Persoanele care nu au împlinit încă vârsta de 16 ani, deoarece dantura lor încă nu este dezvoltată complet.

Cât timp durează efectul tratamentului de albire cu Lampa Zoom?

Perioada de timp în care dinții își vor păstra nuanța de alb obținută în urma tratamentului este influențată de modul de alimentație a pacientului, stilul de viață, tabieturile și igiena orală. Fumatul, cafeaua, mâncărurile și băuturile ce au pigmenți puternici, pot avea un efect negativ asupra culorii obținute în urma albirii cu Lampa Zoom.

 

Doctori specialisti estetica dentara

Bugle Calin

Bugle Calin

Medic medicina dentara
Staiculescu Izabela

Staiculescu Izabela

Medic medicina dentara
Laura Bradosu

Bradosu Laura

Medic medicina dentara
Silivestru Madalina

Silivestru Madalina

Medic medicina dentara
Strajan Ana

Strajan Ana

Medic medicina dentara
Rosca Sergiu (3)

Rosca Sergiu

Medic medicina dentara

Serviciile noastre

Contact

Zâmbeşte şi iubeşte cu noi