Pedodontie

pedodontia

Ce este pedodontia

Pedodontia este specialitatea stomatologica ce are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor specific dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent.

La prima vedere, dintii de lapte pot fi lipsiti de importanta, avand in vedere ca vor cadea si vor face loc dentitiei permanente, insa tocmai din acest motiv trebuie sa fie sanatosi.

Integritatea si sanatatea unui dinte de lapte asigura sanatatea dintelui permanent care ii va lua locul.

Copiii ar trebui să înceapă să vadă un dentist până la prima lor aniversare. Nu numai dentistul se poate asigura că gura copilului este sănătoasă, dar și copiii pot învăța să se simtă confortabil la dentist, ceea ce încurajează o atitudine mai bună față de sănătatea bucală.
Clinicile dentare îi fac pe copii confortabili și îi încurajează să se bucure de controalele regulate și de curățarea dinților.

Ce face un dentist pediatric?

Este nevoie de o persoană specială pentru a lucra cu copiii, mai ales când vine vorba de nevoile lor dentare. Medicii stomatologi pediatri sunt specializați în lucrul cu copiii pentru a se asigura că gura lor este sănătoasă și că dinții lor erup corect.
La Infinit Smile, avem multă grijă cu cei mai tineri pacienți, astfel încât aceștia să învețe obiceiuri bune de sănătate orală devreme. Această instruire include o oarecare educație privind psihologia copilului, astfel încât să poată înțelege mai bine cum gândesc și ce simt copiii.

La ce vârstă ar trebui să înceapă un copil să vadă un dentist pediatric?

Un copil ar trebui să viziteze mai întâi un dentist cu vârsta cuprinsă între șase luni și un an.
Acest lucru se datorează faptului că dinții temporari sunt extrem de importanți pentru mestecarea, vorbirea și pregătirea pentru ca dinții definitivi să erupă. Începerea îngrijirii dentare pentru copii devreme este o parte critică a sănătății lor generale.

Care sunt cele mai frecvente proceduri dentare în pediatrie?

În afară de ortodonție, extracțiile, obturatiile sunt cele mai frecvente proceduri dentare pediatrice, deoarece cariile dentare la dinții temporari rămân o problemă pentru copii.
Cariile dentare apar la copii din mai multe motive, inclusiv dieta, o sursă de apă care conține puțin sau deloc fluor și igiena orală deficitară. De aceea, este atât de important să vedeți un dentist în mod regulat, în special pentru copii. Medicii stomatologi pot urmări semnele timpurii ale decăderii și vă pot educa familia cu privire la modalități de prevenire a problemelor viitoare, inclusiv o bună rutină de îngrijire orală.

Ce va face un dentist pentru cariile dentare pentru copii mici?

Tratamentul pentru copilul dvs. va depinde de starea dintelui. Poate necesita îndepărtarea țesutului deteriorat și apoi o obturatie. Pentru cazurile mai severe, poate necesita reparații mai ample, care ar putea dura mai multe vizite.
La InfinitSmile, oferim copiilor aceeași îngrijire dentară de înaltă calitate pe care o primesc și adulții. Avem și zone de joacă speciale adaptate copiilor pentru a face pacienții mai tineri să se simtă mai confortabil.
Echipele noastre oferă examinări amănunțite și profesionale de fiecare dată și avem grijă deosebită pentru a ne asigura că fiecare vizită este confortabilă și fără probleme. Vom aborda orice probleme imediate, inclusiv urgențe dentare.
Puteți conta pe noi pentru a răspunde la toate întrebările dvs., astfel încât să puteți lua decizii de sănătate în cunoștință de cauză și să vă mențineți gura sănătoasă.

Doctori specialisti pedodontie

Silivestru Madalina

Silivestru Madalina

Medic medicina dentara

Zambeste si iubeste cu noi