estetica dentara

Detartrajul dentar si periajul profesional

Zambeste si iubeste cu noi!

6 sfaturi practice pentru o dantura sanatoasa si frumoasa cu InfiniteSmile – partea 4

Toti ne dorim o dantura frumoasa si sanatoasa. Acest lucru se poate obtine prin lucruri si obiceiuri simple ce presupun alocarea de minim de resurse de timp si costuri reduse. Medicii InfiniteSmile va ofera 6 sfaturi practice pentru o dantura sanatoasa si frumoasa:

Sfat 4 – Efectuarea detartrajului profesional periodic

Detartrajul dentar este o procedura prin care medicul stomatolog va indeparta cantitatea de tartru aflata pe suprafețele dentare și interdentare. Acest procedeu este unul lipsit de durere si obligatoriu pentru mentinerea unei igiene orale corespunzatoare. Detartrajul efectuat este 0 procedura non-invaziva.

Tartrul dentar este frecvent colorat ca si dintele si poate fi ignorat cu usurinta, dar poate fi colorat in maro, fiind vizibil si inestetic. Tartrul afecteaza legatura dintre gingie și dinti. si permite instalarea bacteriilor sub gingie. Bacteriile care ajung in cavitatea bucala pot patrunde in vasele de sange de unde vor ajunge la inima si alte organe.

Avantajele detartrajului:

  • Previne afectiunile gingivale
  • Ajută la mentinerea sanatatii generale.
  • Ofera o respiratie proaspatata
  • Imbunatateste aspectul dintilor
  • Se economisesc sume mari de bani evitand tratamentele scumpe si dureroase ce pot apararea

 

Detartrajul include mai multe etape. Dupa indepartarea tartrului de pe dinti, se va utiliza airflow-ul pentru a elimina petele si bacteriile. Apoi se va efectua un periaj profesional pentru ca la final dintii si gingiile sa fie protejate prin aplicarea unei substante protectoare.

Air Flow-ul dentar este de obicei realizat prin intermediul unui instrument special special conceput pentru a curata cele mai greu accesibile locuri. Se vor folosi particule de bicarbonat si apa.

Nu exista efecte secundare ale tratamentului de detartraj si acesta nu provoaca durere.

Recomandarea medicilor nostri este ca detartrajul se se efectueze periodic, o data la sase luni.

Pentru sfaturi si detartraj

Programeaza o consultatie