estetica dentara

Periajul dintilor corecta si la timp

6 sfaturi practice pentru o dantura sanatoasa si frumoasa cu InfiniteSmile – partea 1

Toti ne dorim o dantura frumoasa si sanatoasa. Acest lucru se poate obtine prin lucruri si obiceiuri simple ce presupun alocarea de minim de resurse de timp si costuri reduse. Medicii InfiniteSmile va ofera 6 sfaturi practice pentru o dantura sanatoasa si frumoasa:

Sfat 1 – Periajul dintilor corect si la timp

Va recomandam sa va periati dintii de minim doua ori pe zi si de fiecare data cand consumati alimente ce pot afecta smaltul dintilor.

Periajul dintilor ar trebui efectuat timp de 3-4 minute pentru a indeparta eficient bacterile si depunerile si se efectueaza vertical de la gingie spre varful dintelui, incepand cu dintii din fata si periind treptat spre masele. Periuta este indicat sa fie tinuta la 45 grade fata de dinte pentru un periaj eficient a gingiilor.

Periajul maseleleor nu se efectueaza vertical, ci cu miscari orizontale din spate in fata. Acest lucru se va efectua atat in zona exterioara a dintilor, cat si in zona interioara.

Se va curata cu atentie si zona dintre dinti si, la final se va curata limba, fara a apasa prea tare.

Dupa cele 3-4 minute de periaj, ar trebui sa ne asiguram ca am efectuat operatiunea pentru toate zonele cavitatii bucale. Nu se clateste imediat dupa periaj pentru a maximiza efectul preventiv al fluorului din pasta. 

Nu se efectueaza periajul imediat dupa ce am mancat, ci dupa aproximativ 30 minute de la consumarea alimentelor sau bauturilor si nici nu se consuma alimente sau bauturi 30 minute dupa spalarea corecta a dintilor.

Pentru sfaturi si detartraj

Programeaza o consultatie