estetica dentara

Pasta periuta, ata dentara si apa de gura

Pasta, periuta, ata dentara si apa de gura

Toate pastele de dinti au in general cam aceeasi compozitie. Important este sa fie aprobata de ministerul sanatatii. O pasta de dinti eficienta contine fluor si substante antibacteriene pentru a curata si proteja smaltul dintilor.

Este indicat sa se foloseasca pasta de dinti potrivita problemelor avute (gingivale, albire, dinti sensibili, etc) si sa se ceara sfatul stomatologului personal in acest sens. Se poate schimba prin rotatie pasta de dinti pentru rezolvarea mai multor probleme

Nu se alege pasta dupa arome, ci dupa nevoia dintilor!

La fel ca si pasta, periuta se alege in functie de nevoile si problemele fiecaruia si este recomandat sa cerem si aici sfatul stomatologului personal.

Chiar daca periuta este electrica, va recomandam ca periajul sa se faca vertical pentru dintii din fata si orizontal pentru masele, dar fara sa se apese pe dinte.

Periuta, fie ea electrica sau manuala, trebuie sa fie inlocuita la fiecare 3 luni.

Periuta nu se acopera cu capac deoarece ramane umiditate si se formeaza un mediu propice inmultirii bacteriilor.

Ata dentara trebuie folosita inainte de periaj pentru zonele dintre dinti, zone care nu pot fi curatate perfect cu periuta de dinti. Se foloseste pentru fiecare zona dintre dinti cu 5-7 miscari usoare .

Apa de gura ajuta la pastrarea sanatatii bucale si se recomanda a se folosi de doua ori pe zi pentru a mentine si o respiratie proaspata.

Totusi, folosita in exces, poate ingalbenii dinti sau sa schimbe gustul alimentelor.

Nu se foloseste imediat dupa periaj, ci dupa 20-30 minute de la efectuarea acestuia.

Pentru sfaturi si detartraj

Programeaza o consultatie